All for Joomla All for Webmasters

Savanyú a szőlő

Értékelés:
(0 szavazat)

Vannak dolgok amik sosem veszítenek aktualitásukból, most egy ilyen történetet szeretnék megosztani veletek.

Rendszeres olvasóim valószínűleg tudják, hogy szeretem a licitálós oldalakat, illetve azt sem rejtem véka alá, ha valami olyat találok ami becsapásra vagy megtévesztésre alkalmas. Teszem ezt azért, mert nekem is jól jött volna, ha nálam tapasztaltabbak figyelmeztetnek, mit miért nem érdemes megvenni, vagy éppen az említett gondok miatt mennyit lenne érte érdemes kiadni.

Arról is nem egyszer írtam, hogy a T-435-ös széra a modellező szívemnek egy nagyon kedves darab, így ha ilyennel futok össze, rögtön vásárolhatnékom támad.

A mai téma apropója szintén egy a szériába tartozó de BR-107-es festéssel ellátott darab. Akik régebb óta olvasnak, azok most nyilván felkapják a fejüket, hogy ilyen már volt! Igen, ilyen már tényleg volt, egészen pontosan ugyanez a darab szerepelt a korábbi írásaimban, lássuk kronológiai sorrendben.

2013.01.12.-én tehát több mint egy éve jelent meg az alábbi cikkem, melyben némi problémát vetettem fel, az eladás módszerével kapcsolatban:

Valami nagyon nem stimmel!

Ennek a cikknek hamar híre ment a TT-s körökben, viszonylag komoly felháborodást is keltett többekben, na nem a cikk, hanem az eladó kereskedelmi módszere, és a félrevezető állításai.

Ez egészen addig feszítette a húrokat, míg egy régi TT-s motoros megpróbálta a Vaterán felhívni a figyelmét az eladónak, mondhatni kevés sikerrel. De ezt viszont én nem hagyhattam szó nélkül és így megszületett a második cikk is 2013.01.15.-én, ezt itt olvashatjátok:

Valami nagyon nem stimmel! V2.0

Azóta eltelt több mint egy év, rendszeresen látom a Vaterán a szóban forgó modellt ami csak nem akar gazdára találni. Nem akartam neki több figyelmet szentelni, viszont tegnap háborgás volt az erőben.

Egy kedves olvasóm, megemlítette az eladónak, hogy bizony már esett róla pár szó (ezek szerint ő ezt nem tudta, vagy éppen nem akarja tudni), de legalább nem vette meg drága pénzért az átlagosnál azért jobb állapotban lévő modellt.

A következő párbeszéd folyt a Vaterán:

Tisztelt pentelaci_v! Bizonyára tudsz róla, hogy hirdetésedet régóta cikkezik a futohaz.hu-n: http://futohaz.hu/rovatok/akit-a-mozdony-fustje-megcsapott/item/42-valami-nagyon-nem-stimmel E cikkhez nekem közöm nincs, de ennek fényében 9000 Ft-os ajánlatot tennék a mozdonyra, tekintettel arra, hogy a 4. képen a korlát elején festékkopás is látható.

EvzLM20

Tisztelt EvzLM20! Nem érdekelnek a blogos vélemények, nem is olvastam még ott semmit, "bulvár" . Annyiért adom, amennyiért kitettem, ha elviszi annyiért mehet, ha nem akkor végül is jól mutat a vitrinemben . Ne haragudj, de 9000-ért max a motorját adnám oda .

pentelaci_v

Az aukció jelenlegi képe:

Ezek után megnéztem az oldalam, és ezt a hozzászólást találtam a belinkelt cikk alatt:

De jó, hogy valakinek ennyi ideje van, hogy így tud okoskodni . Vajon miért nem foglalkozik a tisztelt cikk író a saját dolgával ! Szánalmas hülyegyerek lehet !

Pente Zsombor

Mivel én vagyok az oldal webmestere és egyetlen szerzője, így nem került volna sok időbe, hogy töröljem a számomra nem tetsző hozzászólást, de ahelyett, hogy egy egyszerű törléssel meg nem történté teszem a dolgot, inkább kiemelem. Legyen ez intő példa mindenki számára, hogy milyen típusú eladóval nem kell üzletet kötni.

Nem az zavar, hogy “hülyegyerek”-nek lettem titulálva, hiszen ezt bárki gondolhatja rólam akár a hátam mögött, akár nyíltan vállalva. (Ő legalább nyíltan leírta.) Az  sem, hogy a portálom “leblogozza” (a két műfaj ugyanis nem ugyanaz), még csak az sem, hogy “bulvár” lennék. Ez utóbbit nem is igazán tudom hova tenni, főleg a modellezéssel kapcsolatban nem, de ha még is neki lenne igaza, akkor viszont örülök, hogy új kategóriát teremtettem.

Ami zavar az a mérhetetlen arrogancia és pofátlanság ami ebből az emberből sugárzik. Én úgy látom, hogy sem az ész érveket, sem a felhozott tényeket nem akarja látni, és mindezek ellenére, szándékosan ír valótlant a hirdetéseiben, direkt megtévesztve a lehetséges vásárlóit. (Talán nem véletlen, hogy az elmúlt egy évben nem sikerült eladni azt a modellt.)

Ami meg különösen felháborító, hogy egyáltalán le meri írni, hogy egy szimpla BTTB-s körmotort kilenc azaz 9.000 Ft.-ért adna oda az érdeklődőnek. (Csak, hogy a TT-s közösséget népszerűsítsem, Hubert Feritől ingyen és bérmentve kaptam vagy 12db körmotort, és nem azért mert régi “ivócimborák” lennénk. Egyszerűen feltette a fórumba, hogy akinek kell viheti, csak menjen érte. Ennyi. Ebből talán lehet következtetni, hogy valóban mekkora értéket képvisel egy ilyen motor.)

De visszatérve az aukcióra, nos kedves “pentelaci_v", ideje lenne egy kis önkritikát gyakorolni, és korrektebbül eljárni az értékesítés során, így talán hamarabb gazdára találna az a modell.

Sokat gondolkoztam milyen címet adjak a cikkemnek, a “V3.0” kicsit elcsépelt lett volna, az “Arrogáns pöcs” meg túl bulváros, így az lett amit az elején láthattatok.

Remélem ezzel lezáródik a BR-107 trilógia, de majd meglátjuk, térjünk vissza rá egy év múlva.

A Fűtőház Facebook oldalát itt találjátok: LINK
A Fűtőház Google+ oldala: LINK
A Fűtőház Flickr oldalát a teljes méretű képekért: LINK

Tovább a kategóriában: « Klónok támadása