All for Joomla All for Webmasters

Hibridet? Igen! De nem ilyet!

Értékelés:
(0 szavazat)

Viszonylag könnyű mások feje felett pálcát törni, hiszen elég csak megvádolni valakit, de ettől még nem biztos, hogy igazunk van.

A rovatot kimondottan azért hoztam létre, hogy felhívjam a figyelmet azokra a kereskedőkre, akik szerintem inkorrektek a vásárlóikkal szemben, de ebben a cikkben nem az eladót szeretném méltatni, hanem kizárólag  a portékát. Teszem ezt azért, mert semmi olyan információ nem jutott birtokomba, ami indokolná a kereskedő "lehúzását", csupán a kínálatából kiemelek egy terméket, ami szúrja a szemem.

Ha valaki rendszeresen olvassa az oldalam tudhatja, hogy a BR-107 -es mozdonyok és ezek variánsai a kedvenceim közé tartoznak. Viszonylag sok kiadást megért szériáról van szó Zeuke-tól egészen a Tillig-ig, de ez a mostani egy egészen érdekes hibrid.

 

 Nehéz is igazán értelmezni, hogy mit is látunk a képen, mégis azt mondanám, hogy ez egy BR-107 -es melyre egy T435-ös kasztnit tettek. Miért is?! Egyrészt a főkereten ott a pályaszám, ami egyértelműen a BR-107-esé, a T435-ös pályaszáma piros alapon fehér színű, kivéve a Zeuke/Herr kiadást, mert ott még keret sincs, szimplán csak a fehér pályaszám.

Tovább erősíti a "tetőcsere" tényét, hogy a forgózsámolyok sem a cseh mozdonyhoz valók, ezeket a fajtákat csak a német és orosz variánsoknál használták.

Több kérdés is felmerül bennem. Mi lett az eredeti kasztnival? Miért áll ilyen furcsán az új kasztni? Talán törött a tartópöckök valamelyike?

Amiért a cikket megírtam az mégsem ez, hanem az ára.

Az aukció lezárása előtt egy nappal 6625 Ft.-on áll, és gyanítom, hogy 7.000-7.500 körül lesz a vége, ami azért baj, mert a nyertes egy olyan hibridet kap, ami ugyan lehet, hogy jó állapotú, de a dögsorról került vissza az élők sorába, és ez nincs sehol feltüntetve.

Lehúzhatnám az eladót, de a többi terméke alapján korrektnek tűnik, lehet, hogy ő is így kapta / vette a mozdonyt, és nem nézte át rendesen, így azt mondanám, hogy a hibaszázalékba bőven belefér.

Az aukció további képeit lentebb a galéria részben találjátok.

Ha tetszett az oldal keressetek a Facebook-on is (LINK) és lájkoljatok.