All for Joomla All for Webmasters

Valami nagyon nem stimmel! V2.0

Értékelés:
(0 szavazat)

Ez az a helyzet, mikor nem tudom, hogy sikítva röhögjek, vagy megkeseredve sírjak, mert tényleg nagy az a bizonyos állatkert.

masTTertape is meglátogatta az ominózus aukciót, hogy kicsit helyre tegye a dolgokat, de a reakció, hogy is mondjam "Nem EU-s" :-D.

Íme az adok-kapok:

Tisztelt pentelaci_v! Mint TT-s gyűjtő, csak örülhetek annak, ha a használtpiac neves szereplői ennyire felülértékelik a nagy tömegben gyártott, átlagosan 25-30 éves modelleket. Viszont a tájékozatlan vevő megtévesztésére bőséggel alkalmas ajánlatok már nem egyszer kiverték nálam is a biztosítékot. Jelen aukciót is egy megosztott, rossz példa kapcsán értem el és ilyenkor természetes, hogy billentyűt ragadok. Nem legyen összehasonlítási alap egy 30 éves modell áránál az, hogy ma mennyiért adja a majdnem hasonlót a Tillig! Örök probléma, hogy a hozzá nem értő meglátja a mai árcetliket és felbuzdul, hogy milyen jól tudná eladni a régi lomokat. Sajnos jelen mozdony az átlagos BR107-es színvonalát hozza, tehát nem indokolt az elfogadott 7-8000-es ár kétszereséért áruba bocsátani. Kopott gumigyűrű, sokat futott kerekek. A doboza nem eredeti, mert azon a T435-ös felirata van, ez pedig BR107-es... Viszont ismét híres lehetett pár percig a TT-s fórumokon. Gratula! :-)

masTTertape

Tisztelt mastertape! Nekem ez a mozdony ennyit ér, mivel ezt még apukámtól kaptam annak idején ! Mindenkinek szuverén joga eldönteni, hogy mit és mennyiért vesz meg, én is vettem már sok olyan dolgot, amiről tudtam, hogy a felét sem éri, de nekem az kellett, és nem érdekelt az árcédulája . Remélem elégedett vagy a válasszal, és légyszíves ne rabold a drága időmet nem a termékre vonatkozó kérdéssel, hanem értelmetlen okoskodással .

pentelaci_v

Tisztelt pentelaci_v! Kérlek. Majd rájössz... A termékre vonatkozó konkrét észrevételem elkerülte a figyelmedet: nem a saját, ergo nem az eredeti dobozában van a modell, tehát a termékleírás megtévesztő! Ha már a beárazáshoz nem ért az eladó, akkor legalább az egyértelmű jellemzőket vegye észre a portékáján. Ha a mérhetetlenül drága idődből szánnál egy kicsit arra, hogy körülnézz a témával foglalkozó oldalakon, akkor nem lennél kitéve ilyen beszélgetéseknek és nem lenne közröhej tárgya az aukciód. Más megbecsült vaterás is így kezdte. Tanulni, kérdezni, sose szégyen! A legjobbakat!

masTTertape

Tisztelt mastertape! Az, hogy a dobozon mi a felirat, engem akkor sem érdekel, amikor eladok, és akkor sem ha én veszek valamit ! A doboz csak egy szállító eszköz, én amikor veszek valamit a gyüjteményemben, az az első, hogy kiveszem a dobozából, átrakom a mozdonyaimat egy üveges vitrinbe, hogy mindig láthassam őket, a vagonoknak pedig csináltam készletes dobozokból közölőkkel ellátott nagy dobozokat, és típusok szerint ezekben vannak, így ezek is áttekinthetőek . meg is hülyülnék, ha az eredeti, bonyolultan kinyitható dobozokkal kellene szerencsétlenkednem, nem lenne áttekinthető, é minimum 3x annyi helyet foglalnának a szekrényekben . Kb. 200 db mozdonynál, és kb. 2000 db vagonnál azt hiszem ez érthető . 1968-tól vagyok gyüjtő, nagyon komoly gyűjteményem van TT, H0 és LGB-ből is, hidd el nem nekem kell tanulnom, hanem másnak tőlem . Az évek során elképesztően sok vasút fordult meg a kezem között, 15 évig én voltam a legnagyobb árukészlettel rendelkező kereskedő a Lángban .

pentelaci_v

Tisztelt pentelaci_v! Tiszteletben tartom a tudásod, de sajnos ez nem jött le a termékleírásból. Mi, igényes gyűjtők tudjuk, hogy hogyan lehet probléma mentesen tárolni a saját dobozukban a modelleket. Legalábbis nálam ez nem okoz gondot. Az ezzel kapcsolatos filozófiámat mindenki olvashatja a honlapomon, nem rejtem véka alá a gondolataimat és tapasztalataimat. Egy viszont fontos: változnak az idők. Amit el lehetett adni (és ahogy) a 80-as, 90-es években, azt ma már bajosan. De tényleg nem rabolnám az idődet. Elnézést, ha a kritikám sértő volt.

masTTertape

 Még egyszer a teljes aukció: