All for Joomla All for Webmasters

Alkategóriák

Személyvagonok

Személyvagonok (5)

Személyvagon állományom egy része nem kimondottan az erdei vasútnál használt kisebb kocsikra korlátozódik, de szépen sorban gyűjtöm a kéttengelyes darabokat, természetesen ezeknél is igyekszem majd a belső világítást elkészíteni.

Elemek megtekintése...
Tehervagonok

Tehervagonok (2)

Tehervagonoknál is inkább a kéttengelyeseket részesítem előnyben, persze ez nem zárja ki, hogy ettől eltrő darab is legyen a gyűjteményembe, feltéve ha az valami miatt érdekes lett a számomra.

Elemek megtekintése...
Mozdonyok

Mozdonyok (6)

Az itt bemutatott mozdonyok, mind a saját gyűjteményem jelenlegi vagy volt darabjai. Jelen pillanatban nincs még koncepció a gyűjtés mikéntjére, csak tetszési alapon szerzek be dolgokat. Igyekszem a flottát karbantartani, takarítani, illetve előkészíteni a digitális átállásra. 

Elemek megtekintése...

Nem tagadom az 1958-ban Csehszlovákiában sorozatgyártásba kerülő T 435-ös nehéz tolatómozdony mindig is az örök kedvenc lesz számomra.

Még nyár elején kaptam ajándékba ezt a kocsiszekrény mely a rostocki állami halkombinátnak állít emléket.

Még mai is gyakran elhangzik a kérdés, ha megtudják, hogy vasútmodellezéssel is foglalkozom.

Korábban már szó volt a TT Putz és a Fűtőház közös projektjéről, most újabb mérföldkőhöz érkeztünk.

Egy igen érdekes mozdonyt szeretnék bemutatni nektek, mely nem is olyan régen került a birtokomba, mondanom sem kell azóta elfoglalta helyét a Fűtőház vitrinjében.

Mindig nagy öröm, ha egy új kis szériás termékről adhatok hírt, de most valami igazán új dolog fog következni.

Gondolom minden modellező életében előfordult már, hogy igazi ritkaság került a kezébe, nemrég nekem is ilyen élményben volt részem.

Azt hiszem ezt a mozdonyt talán senkinek sem kell bemutatni, csak kevés embernek nem nyeri el a tetszését, a többieknek azonnal kell.

Nem minden vagonról mondhatja el a modellező, hogy az bizony gyűjteményének ékköve. Ilyen a Zeuke 159/54-es nyitott teherkocsi is.

Ismét egy klasszikus darab kerül bemutatásra a B.E.V. állományából, mivel vonalaink nem villamosítottak így ez a mozdony is vásárlása óta a fűtőházban pihen.

Pécsről érkezett hozzám ez a két remek darab, szintén az oly sokat szidott licitálós oldalon találtam rájuk.

A ČSD Csehszlovák Államvasutak T 435 D sorozatú  dízel-elektromos mozdonya közepes és könnyű tolatószolgálatra és tehervonatok továbbítására épült, de használják személyvonatok vontatására is, ha nincs szükség a vonat fűtésére.

Ezt az oldalajtós kocsit a Vaterán szereztem be. Mint minden ott kapható darabra erre is jellemző az apró kiegészítők hiánya, illetve némi elhasználódás, de a többséghez képest kimondottan jó állapotban jutott el hozzám. Mivel a vásárláskor tisztában voltam hiányosságaival, így egyenlőre feltételes módban marad, ha sikerül egy másikat szereznem, hasonló árban, akkor a kettőből összerakok egy tökéleteset, ha nem akkor valószínű, hogy eladó és/vagy elcserélhető darabok közt végzi.